Naš Tim

Nenad Matić

Rođen 16. 06. 1976., bavi se sportskim penjanjem od 1996. godine. Završio je fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Novom Sadu 2002. smer: Profesor sporta i fizičkog vaspitanja, diplomirani organizator sportske rekreacije. Jedan je od osnivača penjačkog kluba Adrenalin u Novom Sadu 1997. godine. Pokretač je inicijative za osnivanje sportsko penjačkog saveza Vojvodine 2005. godine, i sportsko penjačkog saveza grada Novog Sada, takođe 2005. godine. Instruktor sportskog penjanja od 2007. Jedan od osnivača međunarodnog takmičenja u sportskom penjanju pod nazivom Panonska bolder liga i član je upravnog odbora iste.

Radno iskustvo: Sportsko penjačka federacija Srbije – trener za obuku polaznika na kursevima za sticanje zvanja penjač pripravnik u period 2008 – 2015. godine; Penjački savez Vojvodine koordinacija aktivnosti u vezi sa organizacijom prvenstva Vojvodine u periodu od 2010. do 2015. godine;  Planinarski savez Republike Makedonije – uređivač staza za penjanje, postavljanje staza za takmičare u sportskom penjanju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, koordinacija pomoćnog osoblja u period 2009 – 2011. godine; Planinarski savez Turske – sudija smera na Balkanskom prvenstvu u disciplini težinsko penjanje 2008. godine; Predsednik Sportskopenjačke federacije Srbije od 2010. do 2013. godine. Trenutno je predsednik penjačkog kluba Adrenalin.

Kursevi i obuke: Kurs orjentacije i planinarstva, Planinarski savez Srbije 2003. godine; Kurs jednakosti polova u sportu, Sportsko penjačka federacija Srbije 2007. godine; Medijski nastup, NDI 2012. godine, Borba protiv stereotipa i predrasuda, Građanska inicijativa 2011. godine.

U toku penjačke takmičarske karijere učestvovao je na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima gde je ostvario brojne zapažene rezultate (prva tri mesta).

Svetlana Minko

Svetlana Minko, rođena 10. 02. 1996., bavi se sportskim penjanjem od 2006. godine. U toku dosadašnje penjačke karijere učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Najznačajniji rezultati koje je ostvarila: kao predstavnik reprezentacije Srbije osvojila je 4. mesto u generalnom plasmanu na Prvenstvu Jugoistočne Evrope, održanom u  Turskoj 2008. godine;  1. mesto na državnom prvenstvu Republike Srbije 2009. i 2010. godine; 3. mesto na revijalnom takmičenju u Italiji 2013. godine; 2. mesto na revijalnom takmičenju u Austriji 2016. godine. Trenuto radi u penjačkom klubu ,,Adrenalin’’ u Novom Sadu kao asistent glavnog trenera uzrasta dece 4 do 9 godina. Učestvovala je u orgnizaciji prvenstva Jugoistočne Evrope za mlađe kategorije u Makedoniji 2014. godine.Učestvvala je kao saradnik u realizaciji projekta prekogranične saradnje sa penjačkim klubom „Alternativa“ iz Temišvara, Rumunija.

Aleksandar Đuranović

Rođen sam 1990. godine u Novom Sadu. Odrastao sam i živim u Sremskoj Kamenici. S obzirom na blizinu Fruške gore, od malena sam počeo da gajim ljubav prema planinarenju. Kroz odrastanje, prvi put sam se suočio sa većim izazovom na Fruškogorskom maratonu, što me je inspirisalo da potražim sport u kojem ću osetiti sličnu vrstu energije. Nastavio sam rekreativno da planinarim, ali sam ubrzo počeo da treniram sportsko penjanje i u tom sportu pronašao sebe. U klubu sam aktivan član, takmičar i deo organizacije od 2007. godine. Usmeren sam više ka tehničkom delu ovog sporta (rad sa opremom), a vremenom sam počeo da se bavim i visinskim radovima. Kao instruktor sam počeo da radim 2012.U međuvremenu, dipomirao sam na temu „Model organizacije obuke u sportskom penjanju“ na smeru menadžment u sportu.

Ivana Dudvarski

Ivana Dudvarski, rodjena 26.03.1989. godine u Novom Sadu. Uz zavrsen Fakultet tehnickih nauka i gimnaziju “Jovan Jovanovic Zmaj”, kao svoj uspeh dozivljava i rad u penjackom klubu “Adrenalin”.  2016. godine je završila osnovni kurs sportskog penjanja, a 2017. godine napredni kurs. Trenutno radi u klubu, sa rekreativcima koji nisu završili obuku sportskog penjanja i radi sa decom uzrasta od 5 do 9 godina, kao asistent glavnom treneru. Zaljubljenik je u ekstremne sportove, pa ju je i penjanje prirodno privuklo upravo zbog toga.

Slobodan Mazalica

Penjanjem počeo da se bavi 1994. godine i od onda je uključen u razvoj sportskog penjanja u Srbiji. Jedan je od osnivača Penjačkog kluba Adrenalin.

Završio je Fakultet fizičke kulture u Novom Sadu, sa diplomskim radom na temu sportskog penjanja.

Na takmičenjima je ostvarivao zapaženije rezultate u sve tri discipline.

Na takmičenjima i u klubu radi na postavljanju staza za penjanje.

Organizovao je i više takmičenja na prirodnim stenama i aktivno učestvuje u pravljenju novih smerova na prirodnim stenama.

U klubu ima savetodavnu ulogu i radi na edukaciji članova, kako bi unapredili svoj trening i postizali bolje rezultate.

Danijel Milojković

Rodjen: 05.09.1992. godine u Petrovcu Na Mlavi.

Dolazi iz istočnog dela nase zemlje, zbog cega je i zavoleo prirodu, avanturu i Arenalin. 

Član penjačkog kluba “Adrenalin” je od 2010. godine. 

Intenzivno se bavi penjanjem kroz takmičenja i pohađa kurseve.

2015. godine dobija zvanje instruktora i radi u penjačkom klubu “Adrenalin” kao instruktor i saradnik u organizaciji kurseva sportskg penjanja.  Učestvuje u organizaciji dečijih izleta,  team building-a i rodjendana.

Na sportskim takmičenjima je ostvario značajne rezultate:

2. mesto na takmičenju “Bolder Lige drugo kolo 2011 godine.

1. mesto na memorijalnom takmičenju “Dren Mandić” 2011 godine.

2. mesto na takmičenju “Boleder lige” – treće kolo 2011. godine.

1. mesto na sedmom kolu “Šampionata Srbije” Disciplina (Brzinsko) 2017. godine.

2. mesto na sedmom kolu “Šampionata Srbije” Disciplina (Težinsko) 2017. godine.

2. Mesto na “Adrenalin penjačkom polu maratonu”  2017. godine.

2. Mesto na “Top rope princes maratonu” 2019 godine.

Trenutno radi sa ljudima koji se rekreativno bave penjanjem u klubu. Još uvek je aktivan takmičar.

Aleksandar Šajatović

Rođen 19. 06. 1985., bavi se sportskim penjanjem od 2001. godine. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Novom Sadu. Od 2009. radi u penjačkom klubu “Adrenalin” u Novom Sadu kao trener saradnik u organizaciji i vođenju treninga za juniorske kategorije. Aleksandar takođe radi kao instruktor sportskog penjanja na kursevima koje organizuje penjački klub “Adrenalin” u Novom Sadu i Sportsko-penjački savez Vojvodine. Aleksandar je radio kao nacionalni sudija pri Sportsko-penjačkom savezu Srbije u period od 2009 – 2013. godine. Učestvuje u organizaciji letnjih penjačkih kampova za decu od 2013. do danas.  Najznačajniji rezultati ostvareni u toku takmičarske karijere: 1. mesto na državnom prvenstvu Republike Srbije 2004., 2005. i 2006. godine, 1. mesto na otvorenom prvenstvu Mađarske 2009. godine, 3. mesto na Balkanskom prvenstvu 2007. godine.

Staša Sovilj Gmizić

Planinarenjem se intenzivno bavim od svoje 13 godine (1992 god.). Školu za vodiča na Fruškoj gori završila sam 1993 godine, a zimski i letnji alpinistički tečaj 1999 godine. Osvojila sam vrh balkana Musala 2925 m. u Bugarskoj u zimskim uslovima 1997 godine. Jedan sam od osnivača penjačkog kluba „ Adrenalin“ Novi Sad, a 2000 godine oformili smo planinarsku sekciju unutar kluba. 2001 godine osvojila sam  vrh Veleta 3396m. na planini Sierra Nevada u Španiji. U narednom periodu vodila sam planinarske akcije po Srbiji i Crnoj Gori, da bi se od 2014 god. posvetila vođenju akcija za roditelje sa predškolskom i školskom decom, najpre po Fruškoj gori, a potom po celoj Srbiji. Avgusta 2018 godine položila sam za licenciranog vodiča III kategorije MB 698. Po zanimanju sam lekar, internista. Radim u prestižnoj medicinskoj instituciji Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Drago mi je da planinarenje mogu da sagledam i sa strane zaštite i unapređenja zdravlja.

Igor Aćimović

Planinarenjem i penjanjem se rekreativno bavi od svoje 25. godine, kada se prvi put susreo sa veštačkom stenom i planinarenjem, član kluba Adrenalin je od 2009. godine. Iako voli mir koji se može pronaći samo u prirodi, voli i u nju da povede koga može.

Eskapizam je godinama polako prerastao u ozbiljnu zavisnost od prirode, što je usledilo usavršavanju znanja iz oblasti planianrenja i penjanja.

Kurs penjanja na veštačkoj steni je završio 2013., osnovni kurs Gorske službe spašavanja 2015. godine, kurs za Planinskog vodiča III kategorije 2016. godine, a kurs za instruktora sportskog penjanja 2017. godine, dok se u međuvremenu usavršavao dalje u navedenim oblastima na različitim kursevima i seminarima.

U okviru PK Adrenalin, vodi akcije, doprinosi organizaciji i vođenju planinarske sekcije kluba.

Dragan Marjanović

Dragan Marjanović, rođen 18. marta 1992. godine u Bijeljini. Sportskim penjanjem se bavi od 2014. godine. Radi kao asistent na kursevima sportskog penjanja u penjackom klubu “Adrenalin” od 2018. godine.